+36–20–969–4591 szaunaepito@gmail.com
KÍNÁLATUNK

Szaunáink Felszereltsége

Szendvics szerkezet, Üveggyapot szigeteléssel

 

 • Rezgőnyár padozat, opciók lejjebb
 • Párazáró, hőtükör fólia a lambéria alatt
 • Lámpa, lámpabúra
 • Lucfenyő lambéria, opciók lejjebb
 • Rezgőnyár háttámla
 • HARVIA gyártmányú elektromos kályha
 • Rezgőnyár padközi takarás
 • Fejlett Harvia, Ondal/Abatech vezérlés
 • Lámpa, lámpabúra
 • Elektromos bekötés kizárólag szilikon kábellel
 • Edzett 8mm-es pharsolbronz üvegajtó
 • Rezgőnyár ajtótok

Választható Faanyagok

 

 • Thermowood fenyő padléc
 • Lucfenyő lambéria
 • Csomómentes Nyárfa lambéria/padléc
 • Csomómentes Abachi lambéria/padléc
 • Csomómentes Marupa lambéria
 • Csomómentes Borovifenyő lambéria
 • Csomómentes Hemlock lambéria
 • Csomómentes Thermowood Nyárfa lambéria/padléc
 • Csomómentes Éger lambéria/padléc
 • Csomómentes Vörös Cédrus lambéria/padléc
 • Csomómentes Meranti lambéria/padléc

Néhány választható Opció

 

 • Szauna hangszóró beépítése (2x 80W, pára és hőálló)
 • Hangulatvilágítások pad alatt, háttámla mögött, csillagos égboltok
 • Himalája sófal világítással 90-100e Ft / m2
 • Színterápiák, automata / kézi
 • LCD televízió
 • Falra szerelhető HiFi CD/MP3/FM
 • Kiegészítőkészletek (pára-hőmérők, homokórák, aromaterápia)
budapest-szauna-reserved-szauna-megepitjuk-szaunadat-valaszthato-opciok-00555
budapest-szauna-reserved-szauna-megepitjuk-szaunadat-valaszthato-opciok-00456
budapest-szauna-reserved-szauna-megepitjuk-szaunadat-valaszthato-opciok-00324
budapest-szauna-reserved-szauna-megepitjuk-szaunadat-valaszthato-opciok-00202
budapest-szauna-reserved-szauna-megepitjuk-szaunadat-valaszthato-opciok-00104

Az otthonába épített szauna alapanyagok kiválasztásakor nem csak a minőség játszik fontos szerepet, hanem a fa színe, illata és hővezető képessége is. Hogy segítsünk a döntésben, ezen az oldalon bemutatjuk azokat a minőségi szauna fafajtákat , melyekkel munkáink során dolgozunk.

Szauna Otthon Lucfenyő

Csomós lucfenyő lambéria

A lucfenyő az egyik leggyakoribb fenyőfajta, melynek felhasználási területe rendkívül széles: a bútoriparban, építőiparban, papírgyártásnál, valamint lambéria- és hajópadlógyártásnál is előszeretettel használják. A szaunaépítésben is ez az egyik legkelendőbb fafajta, hiszen nem csak szép, de az ára is elérhető.
A lucfenyő színe világos, mely szaunázás hatására sötétedik.

Csomómentes erdei fenyő

Az erdei fenyő sűrűbb, masszívabb és tartósabb fa a lucfenyőnél, így kültéri szaunák építésére is alkalmas. A szaunagyártásánál gondosan átválogatott első osztályú csomómentes anyagot használunk, mely rendkívül időtálló. A kültéri szaunák esetében a faanyagot ajánlatos felületkezelni, így még inkább ellenáll a természet viszontagságainak.
Az erdei fenyő színe világossárga.

Szauna Otthon Erdei Fenyő
Szauna Otthon Kanadai Cédrus

Csomómentes kanadai cédrus

A kanadai cédrus közkedvelt alapanyaga az otthoni szaunáknak jellegzetes illata, szép rajzolata és különleges színe miatt. Szépsége mellett kedvező tulajdonságokkal is rendelkezik, hiszen nagyon tartós és nem vetemedik, mely lehetővé teszi, hogy bel- és kültéri szaunák gyártására is alkalmas legyen. Esztétikus külleme otthonunk ékköve lehet.
A kanadai cédrus színe vörös

Csomómentes rezgőnyárfa

A rezgőnyárfa Finnországban igen elterjedt fafajta. Csomómentes és alacsony a hővezető képessége, mely tulajdonságok lehetővé teszik, hogy kitűnő legyen a szaunák ülőfelületeinek kialakításához. Más faanyagból készült szaunák esetében is a rezgőnyárfa választása a leginkább ajánlott a padok elkészítéséhez.
A rezgőnyárfa színe világos, ezért az új szauna frissességet és a tisztaság hangulatát árasztja.

Szauna Összeszerelés
Szauna Gyártás

Csomómentes hőkezelő rezgőnyárfa lambéria

A rezgőnyárfa hőkezelés hatására még kedvezőbbé válnak. A gőzölési eljárás tartósabbá teszi a fát, mivel a hőkezelés során a fa szerkezetéből szinte teljes mértékben eltávozik a víz. A hőkezelt rezgőnyárfa a higiénikusabb alapanyag, hiszen a baktériumok és a különböző gombák a kezelést követően nem támadják meg a fát. Kivételes tulajdonságai miatt a csomómentes hőkezelt rezgőnyárfa négyzetméterára a többihez képest a legmagasabb.

Éger lambéria

Az égerfa szintén népszerű alapanyaga nem csak a szaunaépítésnek, de a bútorgyártásnak és a hídépítésnek is. Kiemelkedően tartós puha fa, mely könnyen megmunkálható és színe is mutatós, így tökéletes választás lehet egy otthoni szaunához.
Az égerfa színe világos vörös.

Szauna Otthon Éger
Szauna Gyártás

Meranti

A Meranti sokoldalúan felhasználható alapanyag, melyet egyaránt alkalmaznak kül- és beltéri felületek kialakításához, ablakok, lépcsők, kerti bútorok és nem utolsó sorban szaunák építéséhez. Jól megmunkálható fa, melynek színárnalata és erezete különleges, íg egyedi dísze lehet minden otthonnak.
A Meranti színe sötétvörös.

Abashi

Az alábbiakban néhány szóban leírjuk, hogy miért ezt a fafajtát használjuk minden szauna és infrakabin belső berendezési tárgyként.

Abachi fa : Trópusi, pontosabban afrikai fafajta.
Leírása: Ennek a fafajtának a legfontosabb tulajdonsága, hogy rossz hővezető, ennél fogva képtelen felvenni a szauna hőmérsékletét. Mivel nem forrósodik fel, lehetővé teszi, hogy a szaunában abashi fából készült padon ülhessünk, vagy fekve pihenhessünk. Nemcsak a pad készül ebből a fontos anyagból, hanem a háttámla, a padok közötti háttámla, a fejtámla és a lábrács, tehát minden olyan szauna berendezés, mely az emberi bőrfelülettel érintkezhet.
Tulajdonságai:

 • rossz hővezető, így kiválóan alkalmas szauna padléc, fejpárna, lábrács készítésére.
 • szálkamentes,
 • csomómentes,
 • extrva könnyű,
 • időálló,
 • hőálló
Szauna Otthon Abashi
reservdszauna szauna karbantartás
luxus-minosegu-szaunak-ertekesitese-forgalmazasa
szauna értékesítés felújítás
reservd szauna 17 éve a szakmában

A szauna nem csupán egy nagy kabin, tele gőzzel és aromával. A szaunázáshoz szükséges néhány olyan eszköz, amely az izzasztókabin javát, hagyományos jellegét adja, emellett pedig több olyan kiegészítő tárgy is rendelkezésünkre állhat, amely elősegíti vagy teljesebbé teszi a relaxációt és a felfrissülést. Lássunk néhányat azon szaunatartozékok közül, amelyeket érdemes beszerezni, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a szaunázás élménye.

A szaunatartozékok közül az első és legfontosabb a szaunakályha, amellyel a kabin belsejét fűtjük. Ebből több változatot is használhatunk; a legelterjedtebbek a fatüzelésű, az elektromos és az infra kályha. Az első típus azoknak ajánlott, akik nagyobb alapterületű kabinnal rendelkeznek. A villamos kályhát jóval könnyebb elhelyezni, viszont nagyon kell vigyázni a biztonsági előírások betartására, fontos, hogy a bekötés érintésvédelmileg biztonságos legyen.

A finn szauna esetében a kályhára köveket szokás rakni, hogy felhevüljenek. Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a kövek akkor is forrók maradnak, ha a kályhát kikapcsoljuk, tovább biztosítva a magas hőmérsékletet a szauna belsejében. Mivel képesek felszívni a vizet, nem engedik, hogy az a kályhára csepegjen, ráadásul folyamatos párolgást is biztosítanak.

A víz locsolásához felöntő dézsa és hosszú nyelű kanál szükséges, melyek készülhetnek hagyományosan fából, vagy rézből. A vízhatlanság elérése érdekében speciális kialakításúak, ezért elkészítésük különleges hozzáértést igényel.

A kövekre azonban nem csupán tiszta vizet locsolhatunk, keverhetünk bele különböző illó-, illetve szaunaolajakat a különleges aroma elérése érdekében. Hígítatlanul ne öntsünk belőlük a kövekre, minden esetben csepegtessük bele a vízbe, mielőtt a kövekre kerülnek. 2-5 csepp teljesen elegendő a hatás eléréséhez. A szauna- és illóolajokat, illetve hatásukat egy következő bejegyzésben bővebben bemutatjuk.

A szaunalepedőt, ahogy már említettük, egészségügyi okokból érdemes magunk alá terítenünk. Felszívja az izzadságot, és megakadályozza, hogy meztelen testünk a forró paddal érintkezzen. Közszaunákban gyakran kötelező a használata, de helyettesíthető akár törülközővel is.

A finneknél elterjedt szokás a nyírfavirgács(vihta vagy vasta) használata. A szaunázók saját vagy egymás testrészeit csapkodva érik el, hogy fokozódjon vérkeringésük. Először belemártják a dézsában lévő vízbe, majd egy pár pillanatra ráhelyezik a forró kövekre. Ezután egyenletesen csapkodják karjukat, lábukat és testüket. A virgács ágai közé fűszernövényeket is lehet kötni, ezzel kellemes illatot lehet elérni.

Ami a berendezést illeti, mérettől függően különböző padok, padsorok és székek találhatók a kabinban, amelyek a különböző hőmérsékletű szinteken való szaunázást segítik elő. A padok felszerelhetők hát- vagy fejtámlával.

Ezeken kívül a szaunában használható hőmérő, óra, stopper, páratartalom-mérő, hogy felügyelni tudjuk a szaunázás körülményeit. Jellegzetes tartozék még a különböző színű és erősségű izzók vagy LED-lámpák, amelyek befolyásolni tudják a szaunázás hangulatát. Nem is beszélve a bioszaunában használatos fajtáktól, amelyek egészségünkre is kihatással vannak.

A használati tárgyak után érdemes még megemlíteni a finn szaunakultúra egyik legérdekesebb elemét, a szauna törpét (Saunatonttu). Ez a kis, kerti törpére hasonlító, ám fekete lény a szauna ura, ő figyel arra, hogy minden a legnagyobb rendben menjen a szaunázás során. Vigyáz arra, hogy a kályhában ki ne aludjon a tűz, és hogy a kövekről felszálló forró gőz (löyly) minden tekintetben megfelelő legyen. Emellett a szaunázóktól a helyes viselkedést is elvárja. Dühös lesz, ha hangosan beszélünk vagy ha káromkodunk a kabinban, de a napnyugta utáni szaunázást és a részegséget sem nézi jó szemmel. Érkezéskor illik őt üdvözölni, távozás előtt pedig megköszönni neki az élményt. Ezt általában egy kevés, kövekre locsolt vízből keletkező löylyvel tehetjük meg.

MIÉRT MINKET VÁLASSZON?

reservdszauna

professzionális szaunaépítő

Cégünk *17 éve* foglalkozik egyedi szaunák építésével. Célunk, hogy
ügyfeleink számára az otthoni szaunázás *exkluzív élmény*ét biztosítsuk.
Ebben professzionális szakembereink, precíz beszállítóink és a kiemelkedő
minőségű alapanyagaink vannak segítségünkre.

Profilunkba tartoznak a finnszaunák, aroma szaunák és bioszaunák
megtervezése, beépítése, ehhez a jó minőségű alapanyag beszerzése, a* terep
kialakításának munkálatai*, és a megálmodott szauna vagy gőzkabin
*beüzemelése*.

Szauna karbantartási vagy tisztítási igénye esetén a ReservdSzauna
szakemberei állnak rendelkezésére!
(Garantáljuk, szaunája olyan lesz, mint újkorában)

Szolgáltatásaink

Amit a karbantartás tartalmaz

 • Padok újracsiszolása
 • Háttámlák újracsiszolása
 • Lábrácsok felújítása
 • Ajtó beállítása
 • Szaunakályha átvizsgálása
 • Szauna kövek cseréje

Cégünk *17 éve* foglalkozik egyedi szaunák építésével

Profilunkba tartoznak a finnszaunák, aroma szaunák és bioszaunák
megtervezése, beépítése, ehhez a jó minőségű alapanyag beszerzése, a* terep
kialakításának munkálatai*, és a megálmodott szauna vagy gőzkabin
*beüzemelése*.

Pin It on Pinterest

Share This